Faillissement Vlaamse Energieleverancier

Ons advies naar aanleiding van het aangevraagde faillissement van de Vlaamse Energieleverancier. Volg deze stappen en lees onze FAQ.

Vlaamse Energieleverancier - Woonwijzer Meetjesland

Advies Woonwijzer Meetjesland

Naar aanleiding van het aangevraagde faillissement van de Vlaamse Energieleverancier kunnen wij u volgend advies geven:

Maak u geen zorgen omtrent de levering van uw gas en elektriciteit. Fluvius zal optreden als noodleverancier, uw energievoorziening blijft op die manier gegarandeerd.

  1. Stop onmiddellijk al uw betalingen naar de Vlaamse Energieleverancier (vb. domiciliëring van de maandelijkse voorschotten)
  2. Doe de V-test en kijk naar welk energiecontract u wenst over te stappen:VREG V-test

   We adviseren momenteel een vast contract gezien de stijgende energieprijzen.

  3. Vraag een nieuw energiecontract aan binnen de 30 dagen en vraag een aansluiting vanaf de dag van het vonnis – 7/12/2021. (Zo vermijdt u de erg hoge prijzen van de noodleverancier)De overstap naar een nieuwe leverancier dient uiterlijk binnen de 60 dagen te gebeuren.
  4. De afrekening van uw verbruik van de Vlaamse Energieleverancier zal pas volgen bij de afhandeling van het Faillissement.
  5. Op heden is de inschrijvingsperiode voor de nieuwe groepsaankoop van de provincie Oost-Vlaanderen lopende. Men garandeert ons een strenge creditcheck te zullen doen bij de deelname van de leveranciers. Indien u zich wenst in te schrijven kan dit via:Schrijf je in voor de 11de groepsaankoop 100% groene energie (samenaankoopenergie.be)

In bijlage vindt u eveneens een document met antwoorden op de meest gestelde vragen.