Ik ben (ver)bouwer

Voer je grote of kleine werken uit? Doe je veel zelf of werk je met een aannemer? Je kan bij een adviseur terecht, met alle vragen die u tegenkomt tijdens het bouwen of verbouwen van een woning.

Premies of andere steunmaatregelen

Als je een woning (ver)bouwt kan je daar heel vaak premies (of een belastingsvoordeel) voor krijgen. Onze woonadviseurs zoeken voor je uit op welke premie(s) je een beroep kan doen en helpen je bij het in orde brengen van de aanvraagdossier(s). In een aantal gevallen kan je ook goedkoop lenen om te bouwen of te verbouwen. Neem zeker contact met ons op, zo weet je dat je geen enkele premie misloopt en dat alles correct wordt aangevraagd.

Technisch en duurzaam advies

Je kan ter voorbereiding van een (ver)bouwing (of terwijl je al volop bezig bent) een beroep doen op de adviseur duurzaam bouwen en wonen. Het bouwadvies is een actie die georganiseerd wordt door de provincie Oost-Vlaanderen. Meer informatie (en bouwadvies aanvragen) vind je via volgende link: http://www.bouwwijs.be/bouwadvies-en-premies/bouwadvies

Service bouwvergunningen (tijdelijk onbeschikbaar)

Voor heel wat werken moet je een bouwaanvraag indienen of minstens een melding maken van de werken. (Om te weten welke werken vergunningplichtig zijn en welke niet, kan je terecht bij de dienst stedenbouw van uw gemeente of stad.) Een vergunning aanvragen of werken melden kan je enkel doen met een tekening op schaal van de geplande werken. Een adviseur kan dit plan voor jou uittekenen. Specifiek voor deze dienstverlening wordt een bijdrage gevraagd van 60 euro (excl. BTW) per dossier. De adviseur komt bij jou thuis het plan bespreken en de nodige opmetingen doen. Het plan wordt op kantoor uitgetekend. Op het moment dat je het plan komt ophalen krijg je ook de factuur mee.
Onze technisch tekenaar is momenteel afwezig waardoor we je plan niet onmiddellijk kunnen uittekenen. Wil je toch meer informatie over deze dienstverlening? Aarzel niet om ons te contacteren.

Meer info

U kunt steeds bij de adviseurs van Woonwijzer terecht.
Moeie 16a, 9900 Eeklo
Tel. 09 378 61 70

Mail ons

Handige links

Heel wat informatie is online te vinden. We willen je volgende betrouwbare websites meegeven:

Interessante websites

Ik ben (ver)huurder

Ik ben (ver)bouwer

Ik wil (ver)kopen

Ik wil aangepast wonen

Ik wil energie besparen

Ik bezit een leegstaand pand

Woonwijzer Meetjesland is een afdeling van SOM vzw in samenwerking met en met financiële steun van het Vlaamse Gewest, de Provincie Oost-Vlaanderen en de gemeenten / OCMW’s Aalter, Assenede, Eeklo, Kaprijke, Knesselare, Maldegem, Nevele, Sint-Laureins, Waarschoot, Wachtebeke en Zomergem

Som vzw
De Meerling
Som vzw
Som vzw
Som vzw
Som vzw
Bart MestdaghIk ben (ver)bouwer