Ik wil aangepast wonen

Hulp bij woningaanpassing

Senioren kunnen bij Woonwijzer terecht voor de begeleiding en uitvoering van werken in hun woning. Het gaat over werken die het basiscomfort verhogen (herstellen toilet of kraan, vervangen oude verwarmingsinstallatie,…) en over werken die de woning aanpassen (douche installeren, handvatten plaatsen,…).

Wil je gebruik maken van deze dienstverlening? Neem dan contact met ons op of lees meer in onze folder!

Bekijk onze folder

Deze dienstverlening kunnen we realiseren door onze goede samenwerking met de thuiszorgdiensten en door de financiële steun van de provincie Oost-Vlaanderen.

Wat bieden we?

Op verschillende leeftijden en op verschillende momenten van ons leven verwachten we andere dingen van onze woning. De adviseurs van Woonwijzer staan je graag bij zodat je de juiste keuzes kan maken. We kunnen je van dienst zijn door na te gaan of je in aanmerking komt voor premies voor aanpassingen aan de woning, en je helpen deze in orde te brengen. De technische adviseur staat je ook graag bij voor technisch advies over eventuele aanpassingswerken. Als dat nuttig is kan hij daarvoor ter plaatse komen en zelfs een plannetje maken van bijv. uw badkamer of slaapkamer. Wil je je woning laten omvormen tot een zorgwoning? Dan helpen we je graag om alles administratief in orde te krijgen.

Een aangepaste woning?

Als de kinderen thuis wonen hebben we ruimte nodig om hen te laten spelen of studeren. Als we ouder worden wordt de tuin – die vroeger voor zo veel plezier zorgde – misschien moelijk te onderhouden. Kleine of grotere aanpassingen (het egaliseren van drempels, de rolluiken automatiseren, de slaapkamer beneden inrichten) zorgen er voor dat mensen langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. En soms is het gewoon een betere keuze om te verhuizen naar een meer geschikte woning. In een bestaande woning kan ook een kleinere woongelegenheid gecreëerd worden voor oudere of hulpbehoevende personen. De oplossingsmogelijkheden zijn dus divers.

Voor wie meer wil weten over aangepast wonen

Download onze infobrochure

Meer info

U kunt steeds bij de adviseurs van Woonwijzer terecht.
Moeie 16a, 9900 Eeklo
Tel. 09 378 61 70

Mail ons

Handige links

Heel wat informatie is online te vinden. We willen je volgende betrouwbare websites meegeven:

Interessante websites

Denk nu al aan later! Ook voor jongere mensen kan het interessant zijn bij het (ver)bouwen al rekening te houden met de oude dag, en daartoe al de nodige aanpassingen mee op te nemen in de (ver)bouwplannen.

Ik ben (ver)huurder

Ik ben (ver)bouwer

Ik wil (ver)kopen

Ik wil aangepast wonen

Ik wil energie besparen

Ik bezit een leegstaand pand

Woonwijzer Meetjesland is een afdeling van SOM vzw in samenwerking met en met financiële steun van het Vlaamse Gewest, de Provincie Oost-Vlaanderen en de gemeenten / OCMW’s Aalter, Assenede, Eeklo, Kaprijke, Knesselare, Maldegem, Nevele, Sint-Laureins, Waarschoot, Wachtebeke en Zomergem

Som vzw
De Meerling
Som vzw
Som vzw
Som vzw
Som vzw
Bart MestdaghIk wil aangepast wonen