Energiezuinig wonen Meetjesland


Energiezuinig Wonen Meetjesland: ga de uitdaging aan om je energieverbruik te verlagen!

Ons energieverbruik is verantwoordelijk voor een groot deel van de CO2-uitstoot. Soms verbruiken we meer energie dan nodig: door energieverslindende toestellen, omdat we niet altijd op de hoogte zijn hoe we ons energieverbruik kunnen verminderen,… Woonwijzer Meetjesland en Natuurpunt & Partners Meetjesland werken daarom verschillende acties uit om thuis energie te besparen.

Hoe kan jij je energieverbruik duurzamer en goedkoper maken?

1. Laat het verbruik van jouw toestellen meten. Nodig onze stroomcoach uit bij jou thuis. De stroomcoach maakt een analyse van het energieverbruik van jouw toestellen en geeft tips om energie te besparen.
2. Doe mee aan de groepsaankoop. Schrijf je vrijblijvend in voor de groepsaankoop van een energiezuinige koelkast, diepvries en wasmachine.
3. Hou je meterstanden bij. Registreer maandelijks online je energieverbruik. Je kan ook meedoen aan de Meetjeslandse klimaatwedstrijd en minstens 8% energie besparen.

Wil je het project mee ondersteunen?

Als energieambassadeur kan je de acties bekend maken en meedenken over energiezuinig wonen: bespreek je energie-ideeën tijdens het energiecafé in jouw gemeente. Word stroomcoach en leer het energieverbruik van toestellen meten, analyseren en hierover advies geven. Je kan ook als stuurgroeplid van de groepsaankoop mee de voorwaarden bepalen en het beste aanbod kiezen.

Interesse?

Op www.energiebesparenmeetjesland.be en op de facebookpagina vind je meer informatie terug.

Meer info:
Woonwijzer Meetjesland: liesbet@woonwijzermeetjesland.be, 09 378 61 70
Natuurpunt en Partners Meetjesland: elif@npmeetjesland.be, 09 377 93 00

Woonwijzer Meetjesland is een afdeling van SOM vzw in samenwerking met en met financiële steun van het Vlaamse Gewest, de Provincie Oost-Vlaanderen en de gemeenten / OCMW’s Aalter, Assenede, Eeklo, Kaprijke, Knesselare, Maldegem, Nevele, Sint-Laureins, Waarschoot, Wachtebeke en Zomergem

Som vzw
De Meerling
Som vzw
Som vzw
Som vzw
Som vzw
WoonwijzerEnergiezuinig wonen Meetjesland